ONV344KX9K.jpg
JohLun_130919_004.jpg
3I1B2432.jpg
C-peaceloveandphotography.tv-300dpi-3500x1719px-30x.jpg
ONV344KX9K.jpg

Hållbarhet


SCROLL DOWN

Hållbarhet


MILJÖ

Vi bryr oss om hållbarhet och miljön. På riktigt. Därför försöker vi tänka medvetet i alla beslut vi tar, stora som små. Vår ambition att minska miljöpåverkan är lika viktig som att ge service i världsklass för våra kunder. Om vi inte gör det, kommer vi inte sova gott om natten. Vår miljöpåverkan sker framförallt genom bilanvändning, elförbrukning, avfallshantering och matsvinn. Därför rullar vår verksamhet endast på elbilar som drivs på el från vårt eget vindkraftverk. Vi har en komplett återvinningscentral, samt tar reda på överbliven mat och frukt hos våra kunder. Läs mer om hur vi arbetar för att bli så hållbara som möjligt i avsnitten nedan.

EKOLOGISKT & NÄRODLAT

Vi vill gärna att våra kunder ska ha ekologisk frukt och jobbar hårt för att kunna erbjuda att bra ekologiskt sortiment. Det är bättre för både konsument och producent, och inte minst för miljön! 

För tillfället håller vi på att se över ett samarbete med närliggande bönder så att vi kan erbjuda närodlade produkter i större utsträckning. Mer information om detta kommer snart. 

ELBILAR

Våra blodsockerfallsakutbilar drivs till 100% av el. För att försäkra oss om att elen vi rullar på är producerad på ett miljövänligt sätt har vi köpt andelar i en vindkraftspark, vilket i princip gör våra bilar helt utsläppsfria.

Blocksockerfallsakutbilen

AVFALLSHANTERING

Vårt och våra kunders avfall sorteras och återvinns i vår egen återvinningscentral. Vi har en komplett avfallsanläggning där vi återvinner papper, wellpapp, glas, plast, grovsopor, elektronik, batterier och lampor. Vi strävar hela tiden efter att utöka antalet källsorterade fraktioner så att mängden osorterat avfall fortsätter minska.

MATSVINN

Mat och frukt som blir över hos våra kunder skänks antingen till Frälsningsarméns Sociala Center eller så får det göra nytta i den mat vi själva skapar. Vi gör allt för att minska svinnet och ta tillvara på frukt som faktiskt inte behöver slängas.

HJÄLP OSS ATT BLI BÄTTRE

Vi har gjort mycket under åren, bland annat var vårat moderbolag Ryska Posten AB först i Sverige med elbilar i yrkesmässig trafik. Men vi kan alltid göra mer! Om ni har några idéer på hur vi ska bli ännu bättre på att tänka på miljön får ni gärna höra av er till oss. Vi blir glada för all input som gör att vi kan bli bättre och snällare mot vår planet.

ENGAGEMANG

Det viktigaste för oss är att hitta ett projekt som vi verkligen brinner för så att vi utvecklar en nära relation och skapar ett djupare engagemang. En grundläggande förutsättning är att inte bara bidra ekonomiskt, utan framförallt kunskapsmässigt och praktiskt. Nedan följer projekt som vi engagerat oss i!

JohLun_130919_004.jpg

Frälsningsarméns Sociala Center


Frälsningsarméns Sociala Center


När ni beställer frukt från oss är ni med och bidrar till en mer human verklighet för Stockholms alla utsatta. Två dagar i veckan samlar vi ihop överbliven frukt från våra leveranser och lämnar det till sociala centret i Hornstull, en samlingsplats för utsatta i behov av extra hjälp. Inte nog för att det är uppskattat av våra kunder, det bidrar dessutom till en mer hållbar konsumtion genom att minska matsvinnet. 

3I1B2432.jpg

Hand in Hand


Hand in Hand


Utvecklingsorganisationen Hand in Hand är en ideell förening, utan vinstintresse, som startades i början av 90-talet av en grupp svenska lärare som ville utrota barnarbete i de silkesproducerande regionerna i Tamil Nadu i Indien. Hand i Hand Sweden bekämpar fattigdom genom hjälp till självhjälp och samarbetar för att stärka fattiga och outbildade kvinnors ställning i Tamil Nadu genom utbildning i läs- och skrivfärdigheter samt entreprenörskap.

Verksamheten har snabbt blivit framgångsrik och omfattar idag ytterligare program för att främja hälsa, IT-kunskap och miljöarbete, såsom avfalls- och vattenhantering. Numera arbetar Hand in Hand Sweden med att stärka finansieringen till aktiviteterna i Indien, södra och östra Afrika samt Afghanistan genom att utveckla partnerskap med privatpersoner, organisationer och företag, såsom Läkarmissionen, Dagens Industri, SIDA, God El, God Font och Postkodlotteriet.

Föreningen har ett 90-konto för insättningar av donationer och är medlem i organisationen FRII som verkar för etisk och professionell insamling.

C-peaceloveandphotography.tv-300dpi-3500x1719px-30x.jpg

ABC Charity


ABC Charity


Peace, Love and Photography är en dokumentärfilm och webb-serie om genomförandet av “The World’s Largest Art Project for Charity” med syfte att samla in 10 miljoner USD till välgörenhet.

ABC Charity är en fotokonstserie av alfabetet, där världens barn utgör bokstäverna fotat från luften. Varje bokstav inkluderar minst 250 barn och ett land representerar en bokstav. Företag och personer kan köpa en bokstav eller ett helt namn och 100 % av intäkterna går till välgörenhet.

Ryska Posten har varit en löpande partner genom hela projektet och har bland annat varit med och sponsrat fotot av bokstaven C som togs i Trelleborg i maj 2013.