Foodloopz.JPG

Foodloopz är ett nystartat företag som via sin digitala plattform hjälper andra verksamheter att minska sitt matsvinn. Genom Foodloopz plattform kan företag, välgörenhetsorganisationer och föreningar köpa, sälja, donera eller ta emot donationer av livsmedel och dryck som annars riskerar att slängas.

Vi inledde vårt samarbete med Foodloopz för ungefär ett år sedan och vi är stolta att få vara med på deras resa för att minska matsvinnet. Sedan innan skänker vi frukt varje vecka till bland annat Frälsningsarmens sociala center, men de har inte resurserna att ta emot allt så detta kommer helt rätt i tiden för oss. Vi räknar med att kunna skänka totalt strax under 1 ton frukt till Matsvinnet i Söderhallarna under denna period, 11 januari till 1 februari.

Andra leverantörer som är på plats för att minska matsvinnet är bland annat Spendrups, Kolmårdens djurpark, Scouterna, Stadsmissionen och Lux Restauranger.

För att läs mer om engagemanget klicka här, här och här.