Vi älskar att inspireras av personer som med passion och driv startar projekt för att förändra världen till det bättre. En sådan person är Nina Siematiwski som nu är aktuell med sin fotoutställningen Book of Leon som visas på galleri Grundemark Nilsson. Utställningen är en del av maken Sebastians och Ninas nystartade välgörenhetsstiftelse som syftar till att rädda vilda naturområden och de lejon som bor där.

Nina har följt och fotograferat en av världens sista flock vilda lejon i den Kenyanska nationalparken Maasai mara i mer än fyra år. Arbetet har resulterat i 20 utvalda fotografier till utställningen samt 36 bilder till utställningskatalogen. Presumtiva intäkter från den sålda konsten ska gå stiftelsen och all vinst ska gå till verksamheten.

Vi tycker att det är ett mycket inspirerande och viktigt initiativ för världens lejon. Mer information om utställningen hittar du här: http://www.bookofleon.com/.