Det råder högsäsong för våra svenska äpplen, och därför är äpplena i våra fruktleveranser nu från våra svenska trädgårdar! Därför vill vi passa på att tipsa om hur ni slänger ihop en himmelskt god äppelpaj med inspiration från Annie Lindgren.

Bild av   Annie Lindgren

För 4-6 portioner behöver du: 125 gram smör eller margarin, 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1/2 tsk kanel, 1/2 tsk kardemumma, 3-4 dl skivat eller tärnat svenskt äpple.

Såhär gör du: Förvärm ugnen på 225 grader. Blanda vetemjöl, socker och kardemumma i en bunke. Dela smör/margarin i tärningar och finfördela i bunken med övriga ingredienser tills en smulig deg är bildad. Placera äpplena i en ugnssäker form och fördela smuldegen över äppelbitarna. Grädda i ungefär 20 minuter så att pajen får en fin färg. Servera med vaniljsås eller glass.

Vi hoppas det ska smaka!


Vill du bli kund? Ring oss på 08 – 505 255 90 eller maila på skafferi@ryskaposten.se!


Följ oss gärna på sociala medier!