Som du säkert hört ett flertal gånger är det rekommenderat att dricka minst 2 liter vatten om dagen för att undvika uttorkning, och visst kan det vara en liten utmaning vissa dagar att få i sig den rätta mängden. Som tur är finns det enkla genvägar som hjälper dig en bit på vägen, utan att behöva dricka ett enda glas!

Men först och främst, varför är det så viktigt att få i sig tillräckligt med vatten, dag ut och dag in? Vatten fungerar som ett reningsverk för kroppen, hjälper organ att fungera som de ska och hjälper kroppen att maximera näringstillförseln. Med andra ord gör vatten mycket gott för kroppen.

Här kommer fem tips på frukter som innehåller mycket vatten och som hjälper dig med ditt vattenintag!

Bild från   leaf.tv

Bild från leaf.tv

De magiska frukterna är alltså jordgubbar, gurka, cantaloupemelon, vattenmelon och grapefrukt! Köp med dig något av alternativen hem nästa gång du är i matbutiken så att du har något nyttigt (och gott!) att snacksa på i värmen!

 

Följ oss gärna på sociala medier