När sockersuget kickar in, eller om du bara vill stilla hungern lite är det lätt att äta ett snack som inte är så bra, för varken dig eller din kropp. Många snacks, exempelvis energibars, man kan köpa i matbutikerna må se bra ut vid en första blick men vid närmare granskning innehåller de allt för många ingredienser som i verkligheten inte är så nyttiga eller så innehåller de "dolt" socker.  Därför har vi letat upp ett recept som varken är krångligt eller tar lång tid att slänga ihop, och som dessutom är ett nyttigare alternativ för dig!

Bild från   Deliciouslyella.com

Det är en mix av rostade mandlar (250 g), kokosflarn (50 g) och russin (100 g) i kokosolja (2 matskedar) samt vaniljpulver (2,5 teskedar), alltså inte så många ingredienser men det blir underbart gott tillsammans!

Såhär gör du: Sätt på ugnen på 180 grader. Smält kokosoljan i en kastrull och rör ner vaniljpulvret. Rör om tills det är välblandat. Blanda resten av ingredienserna i en bunke och häll sedan över kokosoljan med vaniljpulvret och se till att allt är täckt. Häll ut blandningen på en plåt (med bakplåtspapper på) och sätt sedan in i ugnen tills mandlarna har mörknat och kokosflarnen ser gyllenbruna ut (ca 20 minuter). Innan du hugger in på ditt goda snack, låt stå och svalna i cirka 10 minuter!

Hoppas det ska smaka!

 

Följ oss gärna på sociala medier