Här är en några som verkligen tänkt till. Det slängs för mycket frukt i onödan idag och de här tar hand om den och gör något gott av den istället. De började med marmelad och gör nu även äppelmust. Supersmart och inspirerande tycker vi!

"33% av all frukt som odlas runt om i världen äts inte upp. Trots all tid, allt vatten och all energi som läggs ner i odlingen så slängs var tredje kilo av all odlad frukt. Mycket av frukten slängs dessutom efter att den fraktats från landet den odlades i till landet den skulle ätas i. För att den är mogen istället för omogen, för att den fått någon fläck, för att den har fel storlek eller är för krokig." Rescuedfruit.se

Läs mer om Camilla och Truls arbete här!

Frukt som inte är tillräckligt fin för att äta blir till marmelad och äppelmust

Frukt som inte är tillräckligt fin för att äta blir till marmelad och äppelmust